Mitä ovat mayat?

Mitä ovat mayat?

Mayat (lausu maijat ) olivat Etelä-Meksikossa, Guatemalassa ja lähistöillä elänyt intiaanikansa, joka rakensi taitavasti suuria kaupunkeja ja temppeleitä. Mayojen kulttuuri kukoisti noin 400 eaa – 900 jaa. Mayoilla oli kirjoitus ja tarkka kalenteri. Mayat tunsivat nollan, toisin kuin esimerkiksi roomalaiset.

Mitä kulttuurintutkimus on?

Kulttuurintutkimuksessa käytetään oppialarajat ylittäviä teorioita ja metodeja. Tutkimuksen kohteena ovat monenlaiset kulttuuriset käytännöt (post)modernissa globaalistuvassa maailmassa: erilaiset kulttuuriset tekstit, jokapäiväisen elämän eri alueet, omat ja vieraat kulttuurit sekä taiteet.

Mihin käyttää ePassi kulttuuri?

Lippuja festareille, konsertteihin, urheilutapahtumiin, stand-up iltoihin, teatteriin tai oikeastaan mihin vain saa ostettua Epassin kulttuurieduilla joko suoraan palveluntarjoajalta tai yleisimmin lippuvälittäjien kautta.

Mikä ratikka menee Kulttuuritalolle?

HELSINGIN KULTTUURITALO

Kulttuuritalon pysäkeille vievät raitiovaunut 1, 3, 8 ja 9, bussi nro 23 Rautatientorilta ja Pasilan asemalta, bussi nro 70 Kampista ja Suutarilasta sekä bussi nro 51 Hakaniemestä ja Malminkartanosta.

Mikä on Lustosavi?

Lustosavi (glasiaalisavi)

Jäätikön sulamisvedet kuljettivat hienointa maa-ainesta pitkälle ulapalle, jossa se lopulta kerrostui pohjaan muodostaen raidallista lustosavea.

Miksi Mykeneläinen kulttuuri tuhoutui?

Mykenen kaupungin hävitti luultavasti maanjäristys noin vuonna 1200 eaa., ja lopullisesti linnavuoren rakennukset tuhottiin ja ilmeisesti poltettiin noin vuonna 1100 eaa., minkä seurauksena paikka hylättiin. Näihin aikoihin asutus harveni Kreikassa.

Mitä on Bysantti?

Bysantti eli Itä-Rooman valtakunta oli roomalaisen kulttuurin suora jälkeläinen, jonka alueella roomalainen kulttuuri jatkoi kehitystään seuraavat tuhat vuotta. Vaikka länsieurooppalaiset käyttivät Bysantti nimitystä korostaakseen alueen kreikkalaisuutta, asukkaat pitivät itseään roomalaisina loppuun asti.

Kuka keksi räpin?

Hip hop-kulttuuri syntyi -70-luvulla Yhdysvalloissa Bronxissa afroamerikkalaisten keskuudessa, kun köyhä väestönosa halusi saada mielipiteensä/äänensä kuuluviin ja tehdä omanlaistaan musiikkia/kulttuuria. Musiikissa on vaikutteita Jamaikalaisesta kulttuurista (reggae) ja funk/soulmusiikista.

Mitä on sosiaalinen ja kulttuurinen kestävä kehitys?

Kulttuurisesti ja sosiaalisesti kestävä kehitys on ihmisten oikeudenmukaista kohtelua. Tavoitteena on huomioida hyvinvoinnin siirtyminen sukupolvelta toiselle. Kulttuuriperinnön näkökulmasta kestävässä kehityksessä tulee huomioida myös kulttuuriperinnön vaaliminen ja eteenpäin välittäminen.

Mihin kolmeen tasoon organisaatiokulttuuri jakautuu Edgar Scheinin mukaan?

Edgar Schein jakaa organisaatiokulttuurin tasoihin (artefaktit, arvot ja perusoletukset), jotka ilmenevät tutkittavassa organisaatiossa eri tavoin eri hierarkiatasoilla. Hän määrittelee teoksessaan myös muita kulttuurin ilmiöitä.

Mitä tarkoittaa kulttuuri on merkityksiin perustuvaa inhimillistä toimintaa?

Kulttuuri on kuitenkin inhimillisten ominaisuuksien ilmentymä. Jokaiseen kulttuuriin kuuluu uskomuksia ja käsityksiä maailman synnystä, tuonpuoleisesta, elämän tarkoituk- sesta ja maailmankaikkeuden rakenteesta. Eläin ei toteuta tällaista ajattelua, se ei muodosta uskonlahkoja tai suorita riittejä.

Mitä yhteistä on vanhoilla Teollisuuskaupungeissa?

Teollisuuskaupunki tarvitsi hyvät liikenneyhteydet: maanteitä, satamia tai rautateitä. Rautateiden rakentamisen myötä teollisuuskaupunkeja kehittyi myös sisämaahan. Teollisuus synnytti myös yhdyskuntia, jotka myöhemmin kehittyivät kauppaloiksi ja kaupungeiksi.

Mikä on jäätikön kuljettama Lajittumaton maa-aines?

Se on lajittumaton tai heikosti lajittunut maalaji, eli siinä on vaihtelevissa suhteissa sekaisin kaikkia raekokoja savesta suuriin lohkareisiin. Moreenin kerrostumiseen ei liity virtaavan veden vaikutusta, sillä se on jäätikön mekaanisesti rapauttamaa maaainesta, joka on jään sulettua kerrostunut niille sijoilleen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.