Miten suomenkieli syntyi?

Miten suomenkieli syntyi?

Suomen kieli on kehittynyt uralilaisesta kantakielestä, jota on puhuttu tuhansia vuosia sitten jossain Volgan keskijuoksun ja Ural-vuorten välisellä alueella. Kantasuomi on suomen lähin kantakieli, josta ovat kehittyneet itämerensuomalaiset kielet eli suomi, karjala, vepsä, lyydi, inkeroinen, vatja, viro ja liivi.

Mitä voi ostaa Epassilla?

Kulttuuriedun suosituimmat Epassin käyttöpaikat.

  1. Tapahtumaliput. …
  2. Elokuvateatterit. …
  3. Museokortti. …
  4. Teatterit. …
  5. Eläinpuistot. …
  6. Pakohuonepelit. …
  7. Tiedekeskukset. …
  8. Kansalaisopistojen kurssit.

Kenen luoma hahmo on tohtori Sykerö?

Irlantilaissyntyisen Jeffrey OKellyn luoma höpsö tiedemies -satuhahmo on ilahduttanut lapsia ja lapsenmielisiä animaationa jo vuodesta 1979. Englanniksi on ilmestynyt kirjojakin, vaan tuore käännös on ensimmäinen suomennos. Sykerö-suomennokseen itseensäkin liittyy varsin merkillinen tarina.

Mitä tarkoitetaan varhaiskasvatuksen Toimintakulttuurilla?

Varhaiskasvatuksen toimintakulttuuri. Toimintakulttuuri on historiallisesti ja kulttuurisesti muotoutunut tapa toimia, joka muovautuu yhteisön vuorovaikutuksessa.

Kuka omistaa arnoldsin?

Arnolds-ketjun yrittäjä Jussi Laurila joutuu toisinaan puolustelemaan yrityksensä kotimaisuutta. Uransa alusta hän muistaa myös ajan, jolloin pankissa naureskeltiin koko donitsi-idealle.

Mikä on Kokeilukulttuuri?

Kokeilukulttuuri eli kokeileva kehittäminen ajaa työn kehittämistä kulttuurin muutokseen: Tarkoituksena on pakata yhdessä matkaan kaikki rohkeus ja lähteä suunnittelemaan sekä toteuttamaan erilaisia kokeiluja uudenlaisiin innovatiivisiin ratkaisuihin – tähdäten palvelujen kehittämiseen.

Miten päästä Arkeologiksi?

Suomessa arkeologiksi voi valmistua tosiaan Oulun, Helsingin ja Turun yliopistoista. Koulutuksen kesto riippuu tietenkin ihmisestä itsestään, mutta 5 vuotta on ihanteellinen ja suositeltava valmistumisaika. Palkkataso on koulutukseen nähden matala.

Mikä on kulttuurikortti?

Kulttuurikortti on maksuton etukortti kaikille kulttuurin ystäville. Kortilla saat sähköpostiisi tietoa eduista ja vinkkejä Turun kaupungin runsaasta kulttuuritarjonnasta.

Milloin farkut tulivat muotiin Suomessa?

Ensimmäiset aidot amerikanfarkut tulivat Suomeen postipaketissa vuonna 1950. Ensimmäiset Suomessa valmistetut farkut olivat Vaaksan vaatetustehtaan tekemät vuonna 1954.

Mitä sinä ymmärrät sanalla kulttuuri?

Kulttuuri tarkoittaa yhteisön tai koko ihmiskunnan henkisten ja aineellisten saavutusten kokonaisuutta tässä merkityksessä käytetään myös sanaa sivistys. Etymologisesti sana kulttuuri tulee latinan verbistä colere, viljellä, sekä siitä edelleen johdetusta substantiivista cultura, joka tarkoittaa viljelystä.

Milloin viini tuli Suomeen?

Kun Hansa-kauppa kävi 1200-luvulta alkaen, Suomesta vietiin Itämeren yli tervaa ja paluumatkalla mukana saattoi olla viiniä. Talinnasta on siis tuotu viiniä jo pitkään: ensimmäinen todiste siitä on vuodelta 1443, jolloin Raaseporiin linnaan lähetettiin kaupungista pari pulloa viiniä.

Mistä italialainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita?

Vuosisatojen kuluessa italialainen ruokakulttuuri on saanut pohjoisessa vaikutteita Itävallasta ja Balkanilta, etelässä itämaisesta keittiöstä. Italialaisen ruuanlaiton perusta ovat oliiviöljy, tuoreet kasvikset ja yrtit, pasta ja viini.

Milloin Maya kulttuuri kukoisti?

Nykyisten Guatemalan, Belizen, El Salvadorin, Hondurasin ja Meksikon alueella kehittynyt mayakulttuuri kukoisti klassisella ajallaan eli 300-900-luvuilla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.